Για την πορεία της αξιολόγησης ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος τονίζοντας ότι «Εγώ πιστεύω ότι όλα τα μέρη πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους όλα τα μέρη,  όλα τα μέρη, και να βγούμε σε μία συμφωνία».

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε:

«Εγώ πιστεύω ότι όλα τα μέρη πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους όλα τα μέρη, όλα τα μέρη, και να βγούμε σε μία συμφωνία, διότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει χωρίς μέτρα, είναι σαφές αυτό. Είναι άλλο το κομμάτι της αξιολόγησης, άλλο η εμπλοκή του ΔΝΤ. Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, “είμαστε και λίγο πίσω στα μέτρα που έπρεπε να έχουμε πάρει”. Ε, ας τα πάρουμε να τελειώνουμε. Δεν υπήρχαν μέτρα για την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση τελειώνει χωρίς μέτρα, το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας: «Το ΔΝΤ στην Ευρώπη το θέλουν οι Ευρωπαίοι για να δείχνουν τον κακό, ποιος κάνει τον κακό κι αν ποτέ υπάρξει περίπτωση Grexit επειδή το θέλει πολύ και ο Σόιμπλε να ψέξει το ΔΝΤ και την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ αντίστοιχα θέλει να ψέξει την Γερμανία και την Ελλάδα και η Ελλάδα προφανώς ψέγει αυτούς τους δύο γιατί αυτή την στιγμή βρίσκεται ανάμεσα τους.

Εάν ισχύει η έκθεση του ΔΝΤ ότι είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος μας ο ESM έχει ένα κατακόκκινο δάνειο στο χαρτοφυλάκιο του, άρα έχει χρεωκοπήσει».