«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, προσθέτει η ΛΑΕ, ο πρωθυπουργός να γιορτάζει μια επέτειο, όπως αυτήν της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη, την οποία πρόδωσε και ξεπούλησε με τον πλέον ωμό και αδίστακτο τρόπο, για να προχωρήσει στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση του μνημονίου. «Η προδοσία Τσίπρα, όμως», σημειώνει, «δεν έβαλε τέλος στα όνειρα και τις επιδιώξεις του ελληνικού λαού για κατάργηση των μνημονίων, ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και χάραξη μιας νέας πορείας δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η ΛΑΕ αναφέρεται στην εκλογική νίκη του Ιανουαρίου του 2015 για να επισημάνει ότι τότε «ο ελληνικός λαός “άνοιξε” μια ιστορική σελίδα, αναδεικνύοντας τον αντιμνημονιακό, τότε, ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μια αριστερής κυβέρνησης με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τις οποίες επέβαλαν οι δανειστές, με την αρωγή των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου από το 2010 και μετά.

Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες του λαού, παραχάραξε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το ηχηρό και περήφανο «ΟΧΙ» και συμφώνησε με τους “οικονομικούς δολοφόνους”, με τη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το καταστροφικό για το λαό και την χώρα 3ο μνημόνιο».

Η ΛΑΕ, αναφέρει η ανακοίνωση, διατηρεί ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης. Μέσα από τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού, κινηματικού μετώπου όλων των αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να φέρει μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και να στείλει όσους πρόδωσαν την ελπίδα του και όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο στο περιθώριο της ιστορίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.