Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή των Λυριτζή – Οικονόμου με καλεσμένη την Θεανώ Φωτίου. Τα πνεύματα οξύνθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης για την αξιολόγηση και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται με την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής Αλληλεγγύης  να απαντάει ότι αυτό οφείλεται στις αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ.

Τότε ο Δημήτρης Οικονόμου της απάντησε  «μα δεν σας εμπιστεύονται, δεν ακούσατε τι είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ;». Η κ. Φωτίου εμφανώς εκνευρισμένη του απάντησε σε έντονο ύφος «κι εσείς τι είστε το γραφείο Τύπου του κ. Ντάισελμπλουμ;». Ο δημοσιογράφος σχολίασε «όχι βέβαια αλλά πρέπει να μεταφέρουμε και το περιβάλλον».

«Αυτός ο λαός με όλα αυτά που τραβάει αυτά τα χρόνια πιστεύω ότι εξακολουθεί να μας έχει εμπιστοσύνη», συνέχισε η κ. Φωτίου με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να της απαντάει: «Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν στο γκρεμό, δεν διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις;».

«Θα φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Συμπληρώνουμε δυο χρόνια χωρίς μίντια να μας υποστηρίζουν», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Ε, όχι και χωρίς μίντια! 9 στα 10 μίντια μαζί σας είναι», της απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Αντίθετα είναι εναντίον μας. Χωρίς τα συνδικάτα και την τοπική αυτοδιοίκηση κοντά μας, χωρίς τον σκληρό πυρήνα του κράτους κοντά μας, αυτό είναι διεθνής πρωτοτυπία», απάντησε η κ. Φωτίου.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης με τα οποία μειώθηκε η ανεργία τονίζοντας ότι «Μειώθηκαν τα ποσοστά στην ανεργία για πρώτη φορά στα χρονικά στα δυο χρόνια διακυβέρνησης μας. Από το 27% την πήγαμε στο 22% είναι καλά; όχι αλλά κάναμε κάτι».

«Ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί… Εγώ λέω ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα», πρόσθεσε κατά την διάρκεια της συζήτησης.