Καθεστωτική λογική καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά την πολιτική που ακολούθησε για το δημοψήφισμα, ενώ εκτίμησε πως ενδέχεται η κυβέρνηση να μην πάρει καν ψήφο εμπιστοσύνης από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Τέθηκε ξαφνικά δημοψήφισμα για την έξοδο μας αυτό το ευρώ είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης της πολιτικής του πρωθυπουργού. Η στάση του θυμίζει καθεστωτικές λογικές Βορείου Αφρικής, ο κ. Παπανδρέου θέλει να παραμείνει πάση θυσία στην πρωθυπουργική καρέκλα» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ ο πρωθυπουργός διακινδύνευσε το μέλλον της χώρας για την πολιτική του επιβίωση.

«Το καλό είναι ότι το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Έχω και πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης» επισήμανε.

«Ο κ. Παπανδρέου είπε ψέματα ότι είχε ενημερώσει τους ηγέτες» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών για την αλλαγή στάσης του σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα: «δύο μέρες πριν ο κ. Βενιζέλος άλλα έλεγε, και στο υπουργικό κανένας δεν είχε τα κότσια να πει ‘διαφωνώ παραιτούμαι’. Ποιον Βενιζέλο να πιστέψω;» διερωτήθηκε δηκτικά.

Όπως εκτίμησε, πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ΚΟ, που δεν στηρίζει πια τον πρωθυπουργό. «Η παραμονή Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για το κόμμα εκλογικά» τόνισε.