Για έναν ακόμα υφεσιακό προϋπολογισμό έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «έρχεται σήμερα να εμφανίσει ως κατόρθωμα το ότι πάει να ανατρέψει την καταστροφή που προκάλεσε η ίδια το 2015».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε ότι «έγιναν προς άγραν ψήφων», ενώ σημείωσε ότι «για την αναστολή επιβολής αύξησης στον ΦΠΑ των νησιών τα οποία έχουν επωμιστεί δυσανάλογα το μεγάλο βάρος του προσφυγικού, είναι μια πρόταση την οποία εξαρχής είχε κάνει το Ποτάμι».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους, υποστήριξε ότι «πρακτικά είναι ένα έκτακτο επίδομα» και πρόσθεσε ότι «μπορεί μεν να το έχουν ανάγκη οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους συνταξιούχους των 900 ευρώ μετά από τόσες μειώσεις που έχουν υποστεί».

«Αυτά τα 600 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να επιδοτήσουν 100.000 θέσεις εργασίας για ένα χρόνο, με 500 ευρώ τον μήνα, προσφέροντας μεγαλύτερη ανακούφιση συνολικά για τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, αλλά δυστυχώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί είναι λιγότεροι ψήφοι», υποστήριξε.

Ακόμα, ο κ. Μαυρωτάς έδωσε έμφαση στα θέματα της παιδείας, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει, «πώς προκύπτει συνέχεια, σε κάθε προϋπολογισμό για τις εισιτήριες εξετάσεις, ένα ποσό γύρω στα 11 εκατομμύρια ευρώ, όταν τελικά ξοδεύτηκαν το 2015 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ και η εκτίμηση για το 2016 είναι για περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ».

«Μπαίνουν τα νούμερα στην τύχη ή μπαίνουν για να πηγαίνουν μετά αλλού;» ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη περισσότερων κονδυλίων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Με ποιον τρόπο ενισχύεται ο ρόλος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση, όταν ο προϋπολογισμός της περικόπτεται κατά το 1/3;» σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς.