Το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας «Καλησπέρα» στα Ελληνικά. «Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, καθώς όπως εξήγησε πολλά πράγματα, όπως η ιστορία και η λογοτεχνία έχουν ρίζες εδώ στην Αθήνα.

«Έμαθα την έκφραση κάλος κι αγαθός. Αυτή η έκφραση αποτελεί την τέλεια περιγραφή της φιλίας Ελλήνων-Αμερικανών», πρόσθεσε και έκανε αναφορά στην ιστορία συνεργασίας των δύο λαών, από την επανάσταση μέχρι τον πρόεδρο Τρούμαν και το πρόγραμμα Μάρσακ.

Με θερμά λόγια για τον αμερικανό πρόεδρο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων. Σε μια ομιλία με αναφορές στο χρέος, την πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. αλλά και τη δικτατορία στην Ελλάδα και την αναφορά Κλίντον κατά τη διάρκεια της δικής του επίσκεψης στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο Ομπάμα «επέλεξε την Αθήνα που γέννησε τη Δημοκρατία για το τελευταίο ταξίδι του, έναν από τους τελευταίους σταθμούς του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Μία θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας άλλαξε η εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο».