Ως απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική για τον χαρακτήρα και το νόημα της εκδήλωσης μνήμης στους εκτελεσθέντες την Κοκκινιά, καταγγέλλει την δημοτική αρχή της Νίκαιας, για το τελετουργικό κατάθεσης στεφάνων, η Λαϊκή Ενότητα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στη σημερινή εκδήλωση στο δήμο Νίκαιας προς τιμήν των εκτελεσθέντων ηρώων από τα ναζιστικά Γερμανικά στρατεύματα κατοχής θα παρευρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Με έκπληξη, όμως, και απορία πληροφορηθήκαμε ότι εξαιτίας της παρουσίας και της κατάθεσης στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απαγορεύθηκε να καταθέσει στεφάνι οποιοσδήποτε άλλος φορέας, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων και των δημοκρατικών παρατάξεων και αυτό με την επίκληση και κατ’ επιταγήν κάποιου απαράβατου πρωτοκόλλου(!)

Ως ύστατη παραχώρηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής ”επετράπη”(!) την τελευταία στιγμή η κατάθεση και από άλλους στεφάνου αλλά ως παρείσακτοι παρίες μετά την αποχώρηση του Πρ. Παυλόπουλου.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική για τον χαρακτήρα και το νόημα της εκδήλωσης μνήμης στους εκτελεσθέντες, την απόφαση να αποκλειστούν στην ουσία κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και φορείς από μια μέρα μνήμης και φρονηματισμού για αντιφασιστική και αντικατοχική εγρήγορση του Κοκκινιώτικου και ελληνικού λαού.

Η εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων της Κοκκινιάς δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εκδήλωση για ένα πρόσωπο, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, ούτε είναι εκδήλωση αφιερωμένη στο προεδρικό αξίωμα αλλά πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία.

Είναι αδιανόητο να τιμώνται οι πεσόντες στο μπλόκο της Κοκκινιάς και να απουσιάσουν, όπως, μάλλον, θα συμβεί, αντιφασιστικά κόμματα και παρατάξεις, οι οποίες έπαιξαν διαχρονικά ουσιώδη ρόλο στους αντιστασιακούς αγώνες στη χώρα μας».