«Η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να πάμε σε έναν νέο εκλογικό νόμο, που να φέρει ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, με συνεννόηση όλων των κομμάτων και σε κάθε περίπτωση των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων και αυτός ο διάλογος πρέπει να ανοίξει» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προτάσσει την καθιέρωση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών, με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό. «Ο σταυρός είναι νοσηρό φαινόμενο. Το να έχω, όμως, και δικαίωμα προτίμησης στη μονοεδρική και πολυεδρική περιφέρεια, υποχρεώνει τον βουλευτή να πάει στο καφενείο», σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου χαρακτηρίζει «πράξη υψίστης πολιτικής ανευθυνότητας» την άμεση προκήρυξη εκλογών, αποκαλεί την κομματική πειθαρχία «τη μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος» και δηλώνει αντίθετος με τις διαγραφές «ανταρτών» βουλευτών, οι οποίοι δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή, καθώς πρέπει κάποτε, όπως αναφέρει, να τηρηθεί το Σύνταγμα που θέλει τον βουλευτή να ψηφίζει ελεύθερα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει επίσης αποφασισμένος να επιφέρει τομές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιταχυνθεί η έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι ο περιορισμός των αναβολών, η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κ.λ.π.