«Εφόσον θέλουμε να απαλλαγούμε από την παλιά διαπλοκή, το θέμα είναι πώς θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες μέσω των δυνατών θεσμών και το ΕΣΡ είναι ένας πυλώνας σ’ αυτή τη διαδικασία  ώστε να μην δημιουργηθεί μία νέα διαπλοκή» δήλωσε ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας το νέο τηλεοπτικό τοπίο, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θεωρούσαμε εξαρχής ότι η διαδικασία έπρεπε να γίνει υπό την αιγίδα του ΕΣΡ και όχι του υπουργείου επικρατείας και του κ. Παππά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται, μέσω μιας ανεξάρτητης αρχής, η θεσμική κατοχύρωση. Ο αριθμός των αδειών ήταν ένα αυθαίρετο νούμερο και ήταν αυτό που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην όλη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει, δεν είναι να ενώσουμε το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι αλλά να αναζωογονήσουμε το συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή να προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες που βρίσκονται και εκτός αυτών των δύο κομμάτων και εκφράζονται από τον συγκεκριμένο χώρο».

«Η απαίτηση που υπάρχει από τον κόσμο που κινείται στον χώρο αυτόν, είναι αφενός μεν να υπάρξει αυτή η σύνθεση αλλά δεν θέλει να πρωταγωνιστεί πάλι το παρελθόν. Στην πολιτική το άθροισμα δεν είναι όπως στα μαθηματικά, ένα κι ένα κάνουν δύο, μπορεί να κάνει ενάμιση ή και δυόμιση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.