Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα τον ορισμό της διαπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση με κεντρικό ρόλο στο ΕΣΡ και αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό καναλιών. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση, σήμερα θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια και περισσότερα έσοδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της αυθαιρεσίας, τόσο με τον περιορισμένο αριθμό αδειών, όσο και με την αφαίρεση της αρμοδιότητας του ΕΣΡ». Ακολούθως έθεσε μία σειρά ερωτημάτων:

  • Γιατί η κυβέρνηση κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;
  • Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν;
  • Πώς αισθάνονται οι κύριοι Τσίπρας, Παππάς και Γεροβασίλη, τώρα, καθώς σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε κανάλια και θα βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι;
  • Τι λέει τώρα ο κ. Καμμένος που δήλωνε «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πάρει άδεια;». Τώρα τι θα κάνει, θα παραιτηθεί; Η ΝΔ αγωνίστηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων-προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτόν δεν τον εγκαταλείπει, θα τον συνεχίσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
  • Γιατί τώρα ανακάλυψαν το ΕΣΡ και ζητούν να δοθούν οι άλλες άδειες υπό την εποπτεία του;
  • Τι θα κάνουν αν ο νόμος Παππά καταπέσει; Γιατί δεν περίμεναν την απόφαση του δικαστηρίου; Μήπως για να έχουν κάτι να παρουσιάσουν στην ΔΕΘ;

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο διαγωνισμός είναι άκρως προβληματικός, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την αυθαιρεσία, βρίσκεται στον αέρα και ηθικά είναι διάτρητος.

Σε ερώτηση για το τίμημα, απάντησε: «Το τίμημα είναι υψηλό, τόσο υψηλό που γεννά ερωτηματικά. Υπάρχει η παραδοξότητα για το ίδιο τίμημα, ο ένας να δίνει 40 και ο άλλος να δίνει 70 και αυτός που έχει προσφέρει 60 να μην έχει πάρει τίποτε. Το ολιγοπώλιο, ειδικά στα ΜΜΕ, έχει το σπέρμα της διαπλοκής».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την ΔΕΘ, τονίζοντας: «Είναι η τρίτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, έχουν προηγηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλα πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, σημείωσε ότι η επικαιρότητα σήμερα κινείται γύρω από ένα θέμα που αφορά τους λίγους. Σήμερα, όμως, είναι μία μαύρη ημέρα για τους πολλούς, 150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Σε 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχους έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ και έπεται συνέχεια τον Οκτώβριο.

Η ΔΕΘ θα είναι μία οδυνηρή διαδικασία γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσει και να καλύψει τα ψέματα, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.