«Ψηφίζουμε Ελλάδα»

Τι λένε οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:34
02/07/2016
«Ψηφίζουμε Ελλάδα»
6
loading

«Ψηφίζουμε Ελλάδα, διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φθάσει σε ένα σημαντικό επίπεδο και δημιουργούν προϊόντα υψηλής ποιότητας» δηλώνει στον απεσταλμένο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κίνα ο Νίκος Κουτσιανάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apivita και ο Βασίλης Θεοχαράκης, επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, συμπληρώνει: «Υπάρχει έδαφος για την ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματική σχέσεων Ελλάδας-Κίνας».

Λίγη ώρα, αφότου η ελληνική αντιπροσωπεία υπουργών και επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έφθασε στην Κίνα, οι δυο γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προδιαθέτουν για το πλαίσιο των συνομιλιών τους με την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της χώρας των περίπου 1,360 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Στόχος των 40 Ελλήνων επιχειρηματιών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη διμερών σχέσεων. «Το ταξίδι είναι σημαντικό, μεταξύ άλλων και για να δείξουμε τη συμβολή της επιχειρηματικότητας, σε αυτό το ταξίδι του πρωθυπουργού που είναι πολύ σημαντικό» δηλώνει στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουτσιανάς.

Την ίδια στιγμή, όμως, το βλέμμα του δεν παύει να είναι στραμμένο και στην κατάκτηση της ίδιας της ελληνικής αγοράς: «Χρειάζεται να ξαναδούμε το Είναι μας. Να ξαναδούμε την Ελλάδα. Όλοι μας. Το κοινωνικό σύνολο να πρωτοστατήσει «ψηφίζοντας», αγοράζοντας καθημερινά ελληνικά προϊόντα. Το πιο σημαντικό είναι να πουλήσουμε τα προϊόντα μας πρώτα και κύρια στον τόπο μας. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι πρέπει να ψηφίσουμε Ελλάδα. Διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φθάσει σε μια ποιότητα σημαντική, με τις διαφοροποιήσεις που έχει ο καθένας μας. Όμως, είναι τραγικό, για παράδειγμα τα ελληνικά βότανα να έχουν μερίδιο αγοράς μόλις 4%, τα ελληνικά καλλυντικά 7% ή τα φάρμακα 8% μέσα στην Ελλάδα Το δεύτερο σημαντικό είναι η επιχειρηματικότητα».

«Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και η πολιτική πρέπει να ξαναβρούν τις αξίες τους» σημειώνει και προσθέτει μιλώντας για τη σχέση πολιτικής και επιχειρηματικότητας: «Είναι καιρός να ξαναδιδάξουμε πολιτισμό και επιχειρηματικότητα. Οι πολιτικοί πρέπει να ξανασκεφθούν ότι δεν συνιστά πολιτική η αντιπολίτευση. Πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι, στη λογική της συναίνεσης. Χρειάζεται πρόγραμμα, χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο, κοστολογημένο και προτεραιοποιημένο, με προτεραιότητα στον τουρισμό».

Σχολιάζοντας σκωπτικά το δρόμο που παγκοσμίως έχει πάρει η επιχειρηματικότητα σημειώνει ότι «η επιχειρηματικότητα που έχουμε δημιουργήσει, δεν οδηγεί πουθενά. Παγκοσμίως. Έχει οδηγήσει μόνο σε παγκόσμιο χρέος 200 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχειρηματικότητα δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar νικος 009

  Στους ξένους τα λέει ελληνικά και στους ελληνόφωνες αγγλικά αυτή είναι η καινούργια μέθοδος στη νέα διπλωματία και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!
  Τώρα όσο για την ίδρυση της βιομηχανίας βοτάνων θα βρει πολλούς εθελοντές που έχουν το ίδιο όραμα να χ.... από ψηλά και να αγναντεύουν.
  Μόνος να τα σκέπτεται άραγε?? Δύσκολες σκέψεις δεν λέω έχουν και λογική βάση!

 2. avatar neraida

  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 3. avatar Vathylakkos

  Όλα ιδιωτικά ρε [...] να δουλέψει ο κόσμος

 4. avatar καλά όλα αυτά…

  μα αν δεν υπάρξει διαγραφή \"χρέους\" (τα εισαγωγικά είναι πάντα προαπαιτούμενα τουλάχιστον σε εναν νοήμονα άνθρωπο, επειδή το χρέος είναι μια φούσκα αέρα και τίποτε περισσότερο) ανάπτυξη δεν την βλέπουμε ούτε με κανοκυάλι!

 5. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

  Όμως, είναι τραγικό, για παράδειγμα τα ελληνικά βότανα να έχουν μερίδιο αγοράς μόλις 4%, τα ελληνικά καλλυντικά 7% ή τα φάρμακα 8% μέσα στην Ελλάδα Το δεύτερο σημαντικό είναι η επιχειρηματικότητα».

  Τότε παλληκάρια γιατί πάτε στην Κίνα και δε βγάζετε τα στραβά σας πώς θα αυξήσετε τα μερίδια σας στην Ελλάδα?! Βρήκατε τσάμπα εισητήρια?

 6. avatar Social Distortion

  Οι Κινέζοι θεωρούνται απο τους σκληρότερους διαπραγματευτές. Ο Τσίπρας ( μαζί με τον Βαρουφάκη) αναδείχτηκαν πέρσι οι χειρότεροι διαπραγματευτές του κόσμου.
  Καταλαβαίνετε τα αποτελέσματα ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει