Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τόνισε πως διαφωνεί με τη χρονική συγκυρία, εκτιμώντας πως δεν έχει την απαραίτητη ουδετερότητα προκειμένου να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα.

«Για εμάς, πρέπει αυτή η συζήτηση να μετατεθεί χρονικά και να συνδεθεί με τη συνταγματική αναθεώρηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και επισημαίνοντας πως «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει και να υπακούουν σε τακτικές επιλογές της κυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ μπορεί να συζητήσει μόνο τα θέματα που αφορούν την ψήφο των ομογενών και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. «Θεωρούμε ότι ο υφιστάμενος νόμος υπηρετεί την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως δεν άκουσε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε ακόμα μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.