«Η νέα ρύθμιση, που πέρασε η κυβέρνηση και επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, θα ισχύσει τουλάχιστον και για μία ημέρα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί και μη που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είχε εισηγηθεί τον αρχικό νόμο περί απαγόρευσης συμμετοχής πολιτευτών σε offshore εταιρείες το 2010.

«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;», διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.

Σημειώνεται πως επίκαιρη επερώτηση για τη ρύθμιση περί offshore κατέθεσε χθες Δευτέρα η σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας την κατάργηση της επίμαχης διάταξης και εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Η διάταξη πέρασε αφού εντάχθηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, που αριθμούσε 7.500 σελίδες και συζητήθηκε στην Ολομέλεια για δύο ημέρες.