Μεταμεσονύκτια ήταν η συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο που κατέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος στο Καβούρι.

«Ελπίζω οι βουλευτές του κόμματός σας να στηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες. Συμφωνήσαμε πολλά πράγματα και είχα μία ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» επισήμανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, που υποδέχθηκε  τον πρόεδρος της ΝΔ.

«Ως κυβέρνηση η ΝΔ προώθησε τις ελληνορωσικές σχέσεις» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην ανάγκη επενδύσεων με έμφαση στον τομέα του τουρισμού τονίζοντας πως το κόμμα του είναι «υπέρμαχος αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Χαιρόμαστε που έστω με καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις από Ρωσία. Η χώρα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.  Καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον που δείχνετε και προσωπικά για τη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων. Οι οικονομικές σχέσεις μπορούν να πάνε πολύ παραπέρα από τον τουρισμό» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε και τη βοήθεια που μπορεί να παράσχει η Ρωσία και στην επίλυση του Κυπριακού.