«Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται», ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που δήλωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να πέσει η κυβέρνηση. Αφορμή της έντονης αντιπαράθεσης τους στη Βουλή ήταν η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τα προβλήματα στην εκπαίδευση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συνοικέσια μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ΛΑΟΣ που θα ανατρέψει ο ελληνικός λαός, η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για ανάγκη συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε «άθλια ψέματα» ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δεν υποστηρίζει πλήρως την παιδεία.

«Η βία και η μισαλλοδοξία δεν οδηγούν πουθενά. Και χθες επιτεθήκατε με υβριστικό τρόπο και καταλήξατε να συμφωνείτε με τις κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Στις δημοκρατίες δεν ανατρέπονται οι κυβερνήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κ, Διαμαντοπούλου

«Θα ήθελα να εξηγήσετε στους φοιτητές που απευθύνεστε, γιατί το νομοσχέδιο δεν υποστηρίζει απολύτως την παιδεία. Πρόκειται για άθλια ψέματα που έχουν μόνο στόχο να παραπλανήσουν τους νέους ανθρώπους» συνέχισε.

«Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα ξεκινούμε τα κόμματα μια προσπάθεια. Αυτή είναι η δημοκρατία. Υπάρχει ανάγκη στη πορεία να συνεργαστούμε προς όφελος της κοινωνίας. Σας κάνω έκκληση, για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Ναι, να συγκρουστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά να μην θυσιάσατε το μέλλον των φοιτητών για κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα»  είπε η υπουργός Παιδείας.

«Πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την οδυνηρή για τον τόπο κατάσταση. Και ο ελληνικός λαός δεν θα σας το επιτρέψει να την διαχειριστείτε άλλο, ούτε και με τα συνοικέσια σας με ΝΔ και ΛΑΟΣ», είχε τονίσει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας που τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των φοιτητών.

«Καταφέρατε να βγάλετε στο προσκήνιο τους νέους ανθρώπους που δεν τους αξίζει αυτό το μέλλον του κ. Τόμσον» πρόσθεσε.