Δείγμα ειλικρίνειας και γενναιότητας χαρακτήρισε την δήλωση Τσίπρα για αυταπάτες της Κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

«Στη διαπραγμάτευση πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί να μην είχαμε σαφή εικόνα της κατάστασης όταν αναλάβαμε την  εξουσία. Είχαμε την αθωότητα της Αριστεράς. Υπήρξαν λάθη αλλά σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον απέναντι στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Που πήγαν τα δάνεια 220 δισ που πήρε η χώρα; Δεν πήγαν στην πραγματική οικονομία» αναρωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει καμία αυτοκριτική. «Προσβάλλουν την νοημοσύνη μας όταν επικαλούνται το mail Χαρδούβελη» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι ο  κ. Μητσοτάκης στην κριτική του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αντιγράφει τα επιχειρήματα του πατέρα του εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Δεν έχει καμία πρόταση για το θέμα του χρέους. Το Νοέμβριο έγινε μια συζήτηση  για το χρέος αλλά από τότε Σαμαράς και Βενιζέλος απέφευγαν το θέμα όπως ο διάολος το λιβάνι» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και σημείωσε ότι πρέπει να συνομιλούν Τσίπρας και Μητσοτάκης αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Κουρουμπλής πήρε αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη για τους χειρισμούς του στο  θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ  λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο απ΄όλους σε χαρακτηρισμούς.