Καταστροφικό, κυρίως για τον ελληνικό τουρισμό, χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» τάσσεται υπέρ της πρότασης του κόμματός του για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

«Εκλογές τον Ιούνιο, ή αυτόν τον καιρό θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, εννοώ πριν το καλοκαίρι πρώτα απ’ όλα για τον τουρισμό», επισήμανε και πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Συμπαράταξη βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας.

«Εμείς και πριν τις εκλογές του 2015 λέγαμε ότι δεν χρειάζονται και τώρα δεν χρειάζονται εκλογές, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης», επισήμανε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «λέει ψέματα σε όλα» και ότι «έχει συμφωνήσει σε όλα με τους δανειστές».

«Έχει συμφωνήσει σε όλα, αυτά που κάνει αυτή τη στιγμή είναι απλά διαχείριση επικοινωνίας μέχρι να ψηφίσει», τόνισε, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα δημοσιονομικά είπε ότι τα εαρινά αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην Ελλάδα έδιναν συσσωρευτικά, για το 2015 – 2016, ανάπτυξη περί το 7%, ενώ –όπως είπε- για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνουν ύφεση.

Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν προχωρά η προσπάθεια για την ενδυνάμωση του χώρου της κεντροαριστεράς, μέσω των συζητήσεων ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Το Ποτάμι, ο κ. Κωνσταντινόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Η προσπάθεια θα πάει πάρα πολύ καλά, αλλά κυρίως θα πάει καλά με την ελληνική κοινωνία».