«Ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά είναι όσα αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος στα “Νέα”, σχετικά με το ταξίδι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Όπως σημειώνει, «ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης δεν ήταν ποτέ στο κυβερνητικό αεροσκάφος, ούτε θεωρείται “πολυπληθής” η συνοδεία όταν μέσα σε αυτό υπήρχαν συνολικά έξι άτομα. Το κόστος του ταξιδιού είναι μικρότερο σε σχέση με τα εισιτήρια από Αθήνα για Φλόριντα και Ουάσινγκτον μέσω Ισπανίας. Όσο για τα έξοδα της μπάντας, πληρώθηκαν από τους ομογενείς, από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων στη Φλόριντα».

«Μάλλον ο κ. Παπαχρήστος ανησυχεί για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής. Ενδεχομένως έχει κάθε λόγο να φοβάται για λογαριασμούς στην Ελβετία ή κάτι άλλο», καταλήγει στην δήλωση της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.

Στο σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», ο δημοσιογράφων διατυπώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής ερωτήματα:

  1. Τι λόγος υπήρχες για να χρησιμοποιηθεί το πολυδάπανο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, τη στιγμή που ένα πλήθος αεροπορικών δρομολογίων, σχεδόν των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, εκτελείται μεταξύ Ευρώπης – Αμερικής;
  2. Τι λόγος υπήρχες να μεταβεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης του κόμματος ΑΝΕΛ (γιος του Θόδωρου Κατσίκη, που υπήρξε η μία και μοναδική βουλευτική έδρα με την οποία ο Μητσοτάκης έμεινε στην εξουσία για σχεδόν τριάμισι χρόνια);
  3. Μπορεί σε αυτό το σκάφος να επιβαίνει ο καθένας (γιατί είδα και άλλους, πλην Κατσίκη, που κατέβαιναν από το αεροπλάνο); Κι αν είναι έτσι να δηλώνουμε και εμείς συμμετοχή σε κάποιο επόμενο (αν υπάρξει…) ταξίδι.
  4. Πόσο κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο όλο αυτό το ταξίδι συνολικά, και η μετάβαση στο Τάρπον Σπρινγκς της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ειδικότερα;

«Υποθέτω ότι ο πρόεδρος Πάνος ο οποίος όπως είναι γνωστό, είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε θέματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, θα μπει στον κόπο να δώσει μια εξήγηση για όλα τα προηγούμενα…», συμπληρώνει το άρθρο.