Να προβλέψουν τις πολιτικές εξελίξεις επιχειρούν στη Συγγρού τα τελευταία 24ωρα, βλέποντας ότι οι αντοχές της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες απέναντι στη σκληρή στάση των δανειστών.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τόνισε προς όλους τους τόνους ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός και δεν ζητάει εκλογές, ωστόσο στο επιτελείο του διαβάζουν προσεκτικά τόσο τις κοινωνικές αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό, όσο και το ενδεχόμενο να υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός από τον Αλέξη Τσίπρα, έξι μήνες μετά την επάνοδό του στην εξουσία.

Το βέβαιο είναι ότι στη ΝΔ δεν επιθυμούν τις κάλπες, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ολοκληρώσει τις αλλαγές στο κόμμα και στη συνέχεια να επιχειρήσει να βάλει το κόμμα σε τροχιά εξουσίας, ενώ σαφώς και προτιμούν να πάρει στις πλάτες του το Ασφαλιστικό και το φορολογικό ο Αλέξης Τσίπρας έτσι ώστε να προκληθεί μεγαλύτερη φθορά στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα από την Τρίτη σειρά στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νίκος Δένδιας δηλώνουν ότι το κόμμα δεν θέλει εκλογές.

Στη Συγγρού αναλύουν όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει τη διερευνητική εντολή, και για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει ότι δεν συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber