«Δεν είναι κακό ο κ. Τσίπρας να έχει συνομιλήσει με τον Καραμανλή τις κρίσιμες ώρες του Ιουλίου, ίσα-ίσα είναι επιβεβλημένο», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Alpha, σημείωσε πως δεν γνωρίζει από ποιος κύκλους συνδέεται ο Καραμανλής με τον Τσίπρα. «Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι ότι σήμερα που ζούμε κάτω από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για “κύκλους”, “τετράγωνα” και “ρόμβους”. Η άποψή μου είναι ότι η ΝΔ πρέπει όλα αυτά να τα ξεπεράσει και γι’ αυτό έθεσα και υποψηφιότητα».

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και η ΝΔ να γίνει και πάλι ένα κόμμα που θα συνομιλεί με την κοινωνία και θα πρότεινε ένα σχέδιο στους Έλληνες για να την εμπιστευτούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «σύστημα» εκτός της ΝΔ που θέλει ένα συρρικνωμένο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «που θα την οδηγήσουν σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ».

«Εάν οι νεοδημοκράτες επιλέξουν εμένα την Κυριακή, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας», τόνισε.

Ερωτώμενος για το εάν μια τέτοια κίνηση οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Σήμερα η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές, όποτε δεν τίθεται θέμα εκλογών. Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε και να ψηφίσουμε μαζί μέτρα που βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με τις ιδεοληψίες της αγοράς. Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή πλούτου, ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτό. Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε;»