Σφοδρή επίθεση κατά των υπουργών Γιάννη Ραγκούση και Ανδρέα Λοβέρδου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, και το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον.

Ο κ. Ραγκούσης επικρίνεται για τη στάση του στην υπόθεση των ταξί, χαρακτηρίζεται «νεαρός και αναρριχώμενος πολιτικός, πάντοτε επιλεγμένος και ουδέποτε νομιμοποιημένος με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Και τίθεται το ερώτημα αν «προέχει η συλλογική κυβερνητική απόφαση ή το ατομικό γινάτι»; Ευθύνες επιρρίπτονται στον κ. Ραγκούση για τον «Καλλικράτη», ο οποίος χαρακτηρίζεται «διάτρητος».

Η επίθεση στον κ. Λοβέρδο αφορά σε δηλώσεις του ότι «η αρχή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στη δεκαετία του ΄80» και για τα περί «προεκλογικής δημαγωγίας του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009.

Ο υπουργός Υγείας επικρίνεται και για μια ακόμα δήλωσή του, ότι η κυβέρνηση μπορεί και να φύγει και επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει ότι «ελάχιστα λογαριάζει την ετυμηγορία και τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού».

Ο κ. Λοβέρδος κατηγορείται επίσης ότι «συνέβαλε, εδώ και 18 μήνες, στην αρνητική πορεία της κυβέρνησης», καθώς και ότι «προσπαθεί να ευτελίσει, προκαλέσει και λοιδορήσει ένα ολόκληρο Κίνημα».

Επικρίσεις διατυπώνονται και για τη συνολική λειτουργία της κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται ως «άβουλη, αδρανής και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο».