«Έχουμε χάσει τις αρχές μας. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι αυτός που θα γίνει αρχηγός να ξέρει την ιστορία της παράταξης, που δεν την ξέρουμε, την έχουμε ξεχάσει, την έχουμε αφήσει στην άκρη», δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στον Real FM για το θέμα της προεδρικής εκλογής της ΝΔ.

Στο ερώτημα τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος αρχηγός της παράταξης, απάντησε: «Έχουμε καταγκρεμιστεί στα λαϊκά στρώματα. Θέλω την κοινωνική κεντροδεξιά, αυτός με εκπροσωπεί και αυτόν θα ψηφίσω».

«Θέλω την κοινωνική κεντροδεξιά η οποία είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτικού συνεδρίου που έλεγε ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, μεσαίος χώρος. Αυτό σήμερα λέγεται κοινωνική κεντροδεξιά. Αυτός με εκφράζει και αυτός θα πάει να δώσει τη μάχη και θα την κερδίσει. Αρχές, αξίες και εκείνα τα οποία έχουμε ξεχάσει. Ξεχάσαμε τα λαϊκά στρώματα, ξεχάσαμε την φτωχολογιά, ξεχάσαμε και τη μεσαία τάξη που την κατακερματίσαμε», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο αποτελεί ψευτοδίλημμα το ηλικιακό κριτήριο που τίθεται από κάποιους ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει στη ΝΔ αυτός ο άνθρωπος που πληροί αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι άλλος παρά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο οποίος έχει και λαϊκό προφίλ, είναι κοινωνιστής και μπορεί να δώσει ώθηση στο κόμμα. Ξέρει καλά την ανθρωπογεωγραφία, ξέρει καλά να μας οδηγήσει στο συνέδριο. Κυρίαρχο το συνέδριο και μην το παραβλέπετε αυτό. Έχουμε μείνει μόνο στην αρχηγία, έχουμε και το συνέδριο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.