Μήνυμα προς τους εσωκομματικούς διαφωνούντες ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει την συμφωνία «ιδιοκτησίας Τσίπρα-Καμένου» έστειλε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να θέσει όρους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε, «δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη» και  γιατί αν η ΝΔ καταψηφίσει τη νέα σύμβαση είτε απόσχει από την ψηφοφορία, τότε θα αναλάβει μια τεράστια ευθύνη απέναντι στη χώρα και ταυτοχρόνως ουσιαστικά θα «εκβιάσει» τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές, με το επιχείρημα ότι ήταν ο μόνος που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Εάν η συμφωνία στο σύνολό της δεν ψηφιστεί, θα έχουμε μεγάλη κοινωνική αναταραχή, εθνικό νόμισμα. Εμείς στηρίζουμε καθαρά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θέλουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και ταυτόχρονα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμένο τα μέτρα που έρχονται –εμείς ζητήσαμε να μετάσχουμε στη διαπραγμάτευση, δεν το δέχθηκαν– είναι ιδιοκτησία δική τους», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίθεση στους εκπροσώπους των δανειστών λέγοντας ότι «πρέπει να πάρει ένα μάθημα και το κουαρτέτο», διότι δεν μπορεί να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή για να κάνουν εισαγωγές οι δικοί τους, ούτε να επιβάλουν φορολογία στους εφοπλιστές μόνο και μόνο για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα γερμανικά και ολλανδικά εφοπλιστικά γραφεία».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειμμα δημοκρατίας για το γεγονός ότι φέρνει τη συμφωνία σε δύο άρθρα, παρότι μέχρι σήμερα αποχωρούσε από τη Βουλή, καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. για τη σχετική διαδικασία και για υποκρισία έναντι του λαού. Έδωσε μάλιστα δίκιο στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το γεγονός ότι αντιδρά στο γεγονός ότι όλα έρχονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εξέφρασε, επίσης, την πλήρη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, διότι, όπως είπε, ο μόνος λόγος γι’ αυτές θα είναι να υπερβληθούν τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως βρισκόμαστε κοντά σε εκλογές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «πιστεύω πως ο Τσίπρας δεν θα κάνει εκ νέου εκλογές και προχωρά σε τέτοιες δηλώσεις μόνο για λόγους συσπείρωσης ης παράταξής του. Η χώρα δεν είναι σωματείο να κάνουμε εκλογές κάθε λίγο. Η χώρα θα πρέπει να κυβερνάται. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην οικονομία όμως υπάρχουν. Αν οι εκλογές έλυναν τα ζητήματα με τρόπο μαγικό θα κάναμε κάθε εβδομάδα.

Για το μέλλον της παράταξης και σε ποιό χώρο στοχεύει να κινηθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «σήμερα δεν αναζητούμε την ψήφο του λαού αλλά προσπαθούμε και παλεύουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Πολιτικά απευθυνόμαστε σε όλους».