Με ένα διφορούμενο μήνυμα στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έδωσε το πρώτο στίγμα του για τη συμφωνία που σύναψε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο κ. Καμμένος ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία μίας δακρυσμένης γυναίκας, στην οποία αναγράφεται ότι «μόνο εάν σταθούμε όρθιοι στη μοίρα θα σκοτώσουμε το… θάνατο». Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα απέφυγε να πάρει σαφή θέση ανοιχτά για τη συμφωνία, αν και η ερμηνεία του «χρησμού» του παραπέμπει περισσότερο σε στήριξη της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στον απόηχο του ορυμαγδού εκβιασμών που είχαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, ο κ. Καμμένος είχε σημειώσει τονίσει χαρακτηριστικά στο Twitter «Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απεδείχθη οτι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ»

Οι τελικές αποφάσεις πάντως για τη στάση που θα τηρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπό τη σκιά του δρομολογούμενου ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος, αναμένεται να φανεί στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο πολιτικοί το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.