Tην έγκριση της Βουλής αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές και θα επιδιώξει να την λάβει πριν την προγραμματισμένη για το Σάββατο συνεδρίαση του Eurogroup. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ζητεί από την ελληνική Βουλή να εξουσιοδοτηθεί ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευτούν την συμφωνία.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, επελέγη η διαδικασία του άρθρου 109 του Κανονισμού της Βουλής, η οποία αφορά τα κατεπείγοντα νομοσχέδια. Όμως σε αυτήν την διαδικασία προβλέπεται συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής επί 6 ώρες και μετά να πάει στην Ολομέλεια, γεγονός που υποδεικνύει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό.

Ωστόσο υπάρχει και η διαδικασία του άρθρου 108 για την ψήφιση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων χωρίς ή με περιορισμένη συζήτηση. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου «στην αρχή της συνεδρίασης και πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η Βουλή μπορεί να ψηφίσει καταρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολο νομοσχέδια ή προτάσεις νόμων χωρίς συζήτηση. Αν προβληθούν αντιρρήσεις, o Πρόεδρος καλεί το Βουλευτή ή τους Βουλευτές που τις διατύπωσαν να λάβουν το λόγο».