Μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ότι μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη, έστειλε από το Διδυμότειχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος το μεσημέρι ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημα μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα.»

Αναφερόμενος στους ακρίτες της Θράκης ο πρόεδρος Παπούλιας τόνισε ότι «δίνουν καθημερινή μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες». Και κατέληξε λέγοντας «αντλούμε ελπίδα από το παράδειγμα σας».

Αμέσως μετά την τελετή ανακήρυξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Βυζαντινό κάστρο του Πυθίου και στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης. Ο πρόεδρος Παπούλιας βρέθηκε στην «πόλη των κάστρων» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2011». «Η απόφαση αυτή αντανακλά το αίσθημα του λαού της περιοχής μας και αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της διαρκούς προσφοράς σας στη χώρα μας» επεσήμανε στην προσφώνηση του ο Π.Πατσουρίδης