«Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ μετατράπηκε από ευκαιρία σε πρόβλημα», λέει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολυσυζητημένης απογραφής υποστηρίζοντας πως αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος της Eurostat.

«Η Νέα Δημοκρατία το 2004 παρέλαβε τεράστια και, σε μεγάλο βαθμό κρυφά, χρέη και ελλείμματα, τα οποία επεσήμαινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη από το 2002. Για το λόγο αυτό η Eurostat είχε ζητήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε απογραφή. Η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να το πράξει σε συνεργασία με την Eurostat», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στη Real News.

«Από τα τέλη του 2007 και κυρίως το 2008, η πρωτοφανής διεθνής κρίση έπληξε όλες τις οικονομίες του κόσμου. Παρόλα αυτά, η ελληνική οικονομία άντεξε και, με εξαίρεση τα δημόσια οικονομικά, η κρίση ήρθε στη χώρα μας το 2009», τονίζει ο Γ, Αλογοσκούφης και προσθέτει ότι «μετά το 2009 και επί σχεδόν δύο χρόνια, η σημερινή πολιτική έχει οδηγήσει σε μία πρωτοφανή ύφεση, που υπονομεύει κάθε άλλη παράμετρο της οικονομίας».

Κλείνοντας, ο Γ. Αλογοσκούφης, τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία σήμερα αδική την ιστορία της. Έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνιέται την πραγματι΄κοτητα, τα πεπραγμένα της, το παρελθόν και την ιδεολογία της είναι λάθος. Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία υπονομεύει την αξιοπιστία της και αυτό θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον.