Το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο αποφάσεων αρχίζει για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η χώρα τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών και η κυβέρνηση καλείται μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και της εξειδίκευσης του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων να πείσει ότι το «στοίχημα» για την ελληνική οικονομία δεν έχει χαθεί.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θα προχωρήσει σε νέο κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και να αρθούν οι μεταξύ τους διαφωνίες που πλήττουν καίρια την κυβερνητική εικόνα σε μια καθοριστική καμπή.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι η κυβέρνηση προχωρεί με αποφασιστικότητα και να ζητήσει συλλογική δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πάντως, τα έως τώρα κυβερνητικά πεπραγμένα δεν πείθουν τις αγορές: τα επιτόκια (αποδόσεις) των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται αλματωδώς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε χθες το 16,5%, του 5ετούς ανήλθε στο 19%, ενώ του τριετούς έφτασε το 25%.