Ζήτημα εμπιστοσύνης της Βουλής και της κυβέρνησης στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, έθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με αφορμή τη χθεσινή ερώτηση 15 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι ο Γιώργος Προβόπουλος δε χαίρει πλέον ούτε της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ούτε της Βουλής αναφέροντας μάλιστα ότι ο διοικητής της ΤτΕ «έκανε λαμογιά» και αυτό το κατήγγειλαν ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές.

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα είναι εκτεθειμένη η χώρα. Πήγε προχθές ο κ. Προβόπουλος στην Τουρκία, συζητήθηκαν κάποια πράγματα και ο κ. διοικητής πήγε μάλλον απογυμνωμένος. Αυτό δεν προβάλλει τα θέματά μας».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για ανακολουθία σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε επίσης και στην έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας για τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών νοσοκομείων στη Siemens ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προέβλεψε σημαντικά προβλήματα στη στελέχωση του στρατού: «Φεύγουν 8.000 αξιωματικοί. Θα αδειάσει ο στρατός».