Δεν δέχεται ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου να προσέλθει στο διάλογο σχετικά με την απονομή της Δικαιοσύνης, με βάση την πρόσκληση που του απηύθυνε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Δεν πρέπει να προσέλθω ενώπιον της επιτροπής και καθήμενος ενώπιον των βουλευτών -μελών της επιτροπής να απαντώ επί παντός θέματος, γιατί δεν συνάδει με το κύρος του θεσμού που εκπροσωπώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος Καλαμίδας απαντώντας στην επιστολή του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Γνωστοποιεί πάντως στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών ότι έχουν ενημερωθεί οι εννέα αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και προσθέτει ότι όσοι εξ αυτών επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο κ. Παπαϊωάννου αποσαφηνίζει ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να ελέγξουμε την ουσία της δικαιοσύνης, αλλά τη διαδικασία καθώς υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης, που έχουν διαμορφώσει καθεστώς ανομίας και αρνησιδικίας».

Δεν σχολίασε όμως την ουσία της επιστολής και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών, τονίζοντας ότι «δεν θα πυροδοτήσω κανένα κλίμα και καμία συζήτηση, θέλω να πάμε όσο το δυνατόν πιο ομαλά».