Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. Μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η χώρα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της και έχει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Ο έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε και στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας: «Υπάρχει η σημαντική αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ αυτό τον τομέα» και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως «δεν παρασυρόμαστε από τις σειρήνες της καταστροφής που ακούμε κατά καιρούς».

Ο Γ. Παπανδρέου που βρέθηκε στη Βαρσοβία τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρθηκε και στο θέμα της Πορτογαλίας. «Έχει αποφασίσει να προστατεύσει το ευρώ με κάθε τρόπο και θέλει να αποτρέψει και αποτρέπει κάθε φημολογία για επερχόμενες χρεοκοπίες», είπε.

Στη συνάντηση Παπανδρέου-Τουσκ, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το μεταναστευτικό και η κοινή-δίκαιη πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Στην ατζέντα υπήρχαν θέματα που αφορούσαν στη Βόρεια Αφρική και στην ανάγκη συμβολής σε μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή πολιτική, οι εξελίξεις στη Λιβύη.