Στις τράπεζες ρίχνει το «μπαλάκι» της ανάπτυξης η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, λέγοντας ότι πρέπει να «ασκήσουν καλύτερα τον αναπτυξιακό τους ρόλο».

Η Λ. Κατσέλη σημειώνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας «πρέπει να εντείνει την εποπτεία έναντι των τραπεζών» και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, χωρίς να αποκλείει να δημιουργηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας. «Μια μεγάλη Εθνική πράγματι θα μπορούσε να έχει τον ρόλο που πρέπει, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οικονομία», δηλώνει.

Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», η Λ. Κατσέλη επισημαίνει ότι «εκεί που είχαμε φθάσει δεν είχαμε άλλη επιλογή από το μνημόνιο». Επίσης, η υπουργός απορρίπτει τις επικρίσεις ότι περιοδεύει στην Ελλάδα για να οργανώσει δίκτυο υποστηρικτών λέγοντας ότι « η πολιτική δεν ασκείται στα χαρτιά, ασκείται στην πράξη».

Υπογραμμίζει πως «δεν έχει ατζέντα δελφίνου», ενώ για τον πρωθυπουργό λέει πως είναι «ένας πολύ ικανός σοβαρός και αποτελεσματικός ηγέτης και έχει μπροστά του μέλλον προσφοράς στον τόπο».

Επισημαίνει ακόμη ότι «η οικονομία χρειάζεται πολιτική διαχείριση και η οικονομική πολιτική δεν ασκείται σε συνθήκες εργαστηρίου».

Τέλος, η υπουργός απορρίπτει και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, λέγοντας ότι «μια πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με όρους συγκατοίκησης».