Τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου αναμένει η ΝΔ για να τοποθετηθεί και επίσημα επί των θεμάτων του ελληνικού χρέους και του μέλλοντος της ευρωζώνης, ενώ αμέσως μετά θα υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που κωδικοποιείται ως «Ζάππειο 2».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να σχολιάσει τα όσα διημείφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα» που προβλέπει και νέα σκληρά μέτρα και παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

«Έχουμε πει κατ’ αρχήν ότι είμαστε κοντά στην πρόταση Μπαρόζο – Ρομπάι. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε πάνω σε προτάσεις. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σα να έλυσε το πρόβλημα. Όμως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Πιστεύουμε πως υπάρχει κρυφή ατζέντα, θα μελετήσουμε τις αποφάσεις και θα τοποθετηθούμε», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ προσέφερε κάλυψη στον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος, Χρήστο Σταϊκούρα, για τη συνέντευξη του Σαββάτου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «ο κ. Σταϊκούρας είναι μέσα στη γραμμή. Ο τρόπος με την οποία παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του το Σάββατο δεν απηχούν στην πραγματικότητα», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ο κ. Σταϊκούρας είχε αναφερθεί με θετικά σχόλια για τα αποτελέσματα της Συνόδου, είχε όμως επισημάνει πως αυτά δεν αρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση».

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποβάλει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ απέρριψε την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, για υπερψήφιση της επικαιροποίησης του Μνημονίου από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 βουλευτών.