Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης, ζήτησε από τους βουλευτές του εκλογική ετοιμότητα.

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε πάντως ότι δεν αποκλείεται να προηγηθεί σαρωτικός ανασχηματισμός προκειμένου ο Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του σημερινού κυβερνητικού σχήματος και να προετοιμάσει μία δυναμική ομάδα που θα δώσει την εκλογική μάχη όταν χρειαστεί.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους βουλευτές του να αναδείξουν τις αντιφάσεις της κυβέρνησης και να ασκήσουν σκληρή κριτική στις παραλείψεις του κυβερνητικού σχήματος και στις καθυστερήσεις του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε στους βουλευτές του κόμματος ότι δεν υπάρχει μέτωπο του ΛΑΟΣ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά με την κυβέρνηση.

Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος για τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων ήταν και το θέμα των απεργών πείνας της Υπατίας, και οι προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος και σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πάντως για το θέμα της Υπατίας σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «ο νεκρός αργεί και κάποιες “συνιστώσες” της αριστεράς αγωνιούν» και χαρακτηρίζει τις «συνιστώσες» στις οποίες αναφέρθηκε, «εμπόρους του χάους και της διάλυσης».

Στο μεταξύ αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο ΛΑΟΣ μέσω του γραφείου Τύπου τόνισε ότι «ζούμε την ψευδαίσθηση των πλασματικών αριθμών της ανεργίας». Παράλληλα ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι σήμερα, ένας στους δύο είναι άνεργος, «πράγμα που επιτείνει την ύφεση και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Τέλος σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις Νταβούτογλου ο ΛΑΟΣ ανέφερε λακωνικά: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».