Περιθώρια για προσαρμογές, αλλά όχι για συνολική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, βλέπει η Λούκα Κατσέλη.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν εμφανίζεται αισιόδοξη για την πολυαναμενόμενη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου, αν και πιστεύει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου.

Πάντως, η Λούκα Κατσέλη αναγκάστηκε να αποστείλει διευκρινιστικό σημείωμα προς αποφυγήν παρερμηνειών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «από τον κεντρικό τίτλο και μάλιστα εντός εισαγωγικών ‘’Να πάμε σε νέα διαπραγμάτευση για το μνημόνιο’’ του Τύπου της Κυριακής σε σχέση με τη συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη στην εφημερίδα, υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας των θέσεων της Υπουργού».

Στη συνέχεια παρατίθεται η δήλωση της υπουργού η οποία έχει ως εξής: «Δεν πιστεύω ότι μία συνολική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι εφικτή. Πιστεύω όμως ότι, στην εφαρμογή του Μνημονίου, υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές, μετά από διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των μέτρων».