Σκληρή κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών και του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. μετά την αναφορά του τελευταίου στα μειωμένα αντανακλαστικά της κυβέρνησης αλλά και τον εμφανή εγκλωβισμό του πρωθυπουργού που δεν μπορεί ούτε να πάει σε εκλογές αλλά ούτε και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

«Τον συμπονώ αλλά πρέπει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης με τον παριστάμενο κ. Σαχινίδη να ανταπαντά ότι σε μία ειλικρινή συζήτηση θα έπρεπε όλοι να αναγνωρίσουν ότι «στις πλάτες του πρωθυπουργού είναι ο σταυρός του μαρτυρίου για τα πολλά λάθη του συστήματος».

Όταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κάλεσε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση να σηκώσει κεφάλι στη Μέρκελ και να «χρησιμοποιήσει» ως ασπίδα την ψήφο των 300.000 ελλήνων της Γερμανίας ενόψει των κρίσιμων εκλογών σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας, ο Υφυπουργός Οικονομικών περιορίστηκε σε διαβεβαιώσεις. «Η κυβέρνηση», είπε, «και να μάχεται ξέρει και δίνει μάχες στο όνομα του ελληνικού λαού. Εκείνο που είναι σημαντικό για την έκβαση της μάχης είναι να επιλέγεις εσύ πότε θα τη δώσεις».

Πάντως, και η χολιγουντιανή σταρ Σάρον Στόουν δεν έλειψε από τη συζήτηση, την επικαλέστηκε ο κ. Καρατζαφέρης για να απαντήσει στις συνεχείς αναφορές του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά περί ανάπτυξης. «Μου θυμίζει ένα φίλο που έλεγε συνεχώς ότι του αρέσει η Σάρον Στόουν. Ναι αλλά χωρίς έργα, θα μείνει πάντα φαντασίωση, σαν την ανάπτυξη».