Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως το Σαββατοκύριακο αναφορικά με το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 2015.
«Θα ξεκινήσω με ένα παραμύθι γιατί σ’ εκείνον τον πρωθυπουργό άρεσαν τα παραμύθια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Και συνέχισε: «Μια φορά ήταν ένας πυρομανής εμπρηστής που πήγε να κάψει και έκαψε μεγάλες εκτάσεις στην Ελλάδα και αυτές οι πυρκαγιές κόστισαν πάνω από 100 δισ. και ήρθε μετά να κατηγορήσει τους πυροσβέστες. Αυτό το παραμύθι ταιριάζει στην περίπτωση του τέως πρωθυπουργού».
Και συνέχισε: «Φιλότιμη η προσπάθεια και κάποιων ΜΜΕ να ξεπλύνουν τον κ. Τσίπρα πολιτικά αλλά η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Το τέχνασμα που χρησιμοποιούν είναι η μετακίνηση των γκολπόστ».
«Το δράμα του 2015 στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ξεκίνησε πριν το 2015 όταν έλεγαν ότι θα βαρούσε τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές και συνεχίστηκε από τον Ιανουάριο έως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ιστορία της χώρας έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Το μείζον είναι να μην ξεχάσουμε τι έγινε πριν το συμβούλιο αρχηγών. Την κωλοτούμπα δεν την έκανε μια φορά αλλά την έκανε κάθε μέρα. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Πάνε να ξαναγράψουν μια ιστορία προ δεκαετίας, όχι πριν από 50 και 100 χρόνια. Αυτό που δημοσιεύθηκε δεν είναι πρακτικά. Βάλτε στη ζυγαριά την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα και των φίλων του και όλων των άλλων. Είναι εξοργιστικό οι καταστροφείς να κουνάνε το δάχτυλο σε όσους έσωσαν τη χώρα».
Και κατέληξε: «Είναι ένα τέχνασμα να μετατεθεί η συζήτηση. Ο κ. Τσίπρας έως να γίνει πρωθυπουργός δεν μας είχε πει ότι θα μας χρεώσει 100 και πλέον δισ. Οι πολίτες τον ψήφισαν για να κάνει τα αντίθετα. Από το 2015 έως το 2019 έκαναν τα αντίθετα. Δεν νομίζω ότι αποφασίστηκαν αυτά στο συμβούλιο αρχηγών. Η παρέα του κ. Τσίπρα δεν απευθύνεται σε ιθαγενείς».
Για τον Κώστα Καραμανλή
«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση γιατί θα έπρεπε για κάθε μήνυση ή δικογραφία στη Βουλή θα έπρεπε να υπάρχει απευθείας παραπομπή στον φυσικό δικαστή. Το μοντέλο Τριαντόπουλου εμφανίζεται σε περιπτώσεις που υπάρχουν προδήλως ενδείξεις ενοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Κι εμείς δεν θεωρούμε ότι ο κ. Καραμανλής είναι ντε φάκτο ένοχος αλλά επειδή υπάρχει μια δικογραφία με ρωτήματα κρίθηκε και με αίτημα του ιδίου ότι πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία. Υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις.
Για την αναθεώρηση του άρθρου 86 εμείς δεν έχουμε πει ότι θα ζητήσουμε κάθε μήνυση να πηγαίνει απευθείας στον φυσικό δικαστή αλλά να μπει ένα φίλτρο. Να μην είναι προϊόν απόφασης των κοινοβουλευτικών συσχετισμών η απευθείας παραπομπή στον φυσικό δικαστή», είπε .
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για αλλαγή στάσης της κυβέρνησης
«Πολιτικός κλεφτοπόλεμος να παρουσιάζεις αποσπασματικές δηλώσεις των αντιπάλων σου. Αναζητήσαμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης έχουμε ήδη πει όλα όσα έγιναν και είναι πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός γνώριζε την παθογένεια και μίλησε για αποτυχία γιατί όσα έγιναν δεν ήταν αρκετά. Άλλωστε επί δικών του ημερών προχώρησαν όλα και ανεμπόδιστα. Δεν θεωρώ ότι τιμά το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ που ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας και δεν είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τέτοια αντιπολιτευτικά μέσα».
Για μεταναστευτικό και Λιβύη
«Υπάρχει ζήτημα στην Κρήτη. Το πρόβλημα του μεταναστευτικού τους τελευταίους δυο μήνες εστιάζεται στο νότο με άνω των 8.000 αφίξεων από τις αρχές του χρόνου. Είναι τεράστια η πίεση. Η αντιμετώπιση είναι στα εξής επίπεδα: παρουσία λιμενικού με την συνδρομή του ΠΝ, με την διπλωματική οδό και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία και το ευρωπαϊκό επίπεδο και ξεχωρίζω την επίσκεψη του ευρωπαίου επιτρόπου. Είναι ένα σύνθετο και σοβαρό θέμα. Ελπίζουμε να πιάσουν τόπο αλλιώς θα εφαρμόσουμε πιο αυστηρά μέτρα».