Πλήθος κόσμου έδωσε «ηχηρό παρών» στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Αγγελόπουλου στην Αθήνα, στο Πεδίον του Άρεως.

Λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ο κ. Αγγελόπουλος, και μέσα σε θερμό χειροκρότημα από τους πολίτες που προσήλθαν μαζικά στη συγκέντρωση για να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, έστειλε μήνυμα «μεγάλης νίκης» για τη ΝΔ, «για μια δυνατή Ελλάδα και μια δυνατή Ευρώπη» στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα γιατί κατεβαίνει για ευρωβουλευτής, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανέφερε:

«Για την Πολιτική και τους Πολίτες. Για την Πολιτική που εκφράζεται από μια λαϊκή και προοδευτική παράταξη όπως η Νέα Δημοκρατία και για τους Πολίτες γιατί δυναμώνοντας την Ελλάδα, δυναμώνουμε τη φωνή και τη θέση των πολιτών, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες δε θα γυρίσουν πίσω στο σκοταδισμό και τις φρούδες ελπίδες και θα εμπιστευτούν για άλλη μια φορά την παράταξη της σταθερότητας και της αξιοπιστίας, τη Νέα Δημοκρατία».

«Ζητώ την ψήφο και τη στήριξή σας και για έναν ακόμα λόγο», επισήμανε στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, για να προσθέσει: «Για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έθεσα στον πολιτικό διάλογο τα ερωτήματα: «Θα υπάρχει Ευρώπη όπως την ξέρουμε;» «Θα ξαναγίνουν ευρωεκλογές όπως τις ξέρουμε;».

Έπειτα, ο κ. Αγγελόπουλος έκανε λόγο για την «κρισιμότερη καμπή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε πτυχή της επιβίωσής της, οικονομικά, αναπτυξιακά και γεωστρατηγικά σε επίπεδο ασφάλειας, σε επίπεδο ενεργειακής μετάβασης και κυρίως σε επίπεδο εκπροσώπησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «καμία άλλη παράταξη, κανένας άλλος ευρωπαϊκός φορέας εκπροσώπησης δε μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχεια, την ασφάλεια και την πορεία μπροστά. Μόνο η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μπορούν και θα το κάνουν».

Συμπυκνώνοντας μέσα σε λίγες λέξεις το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε πως «όλοι έχουν την ίδια αγωνία για την επόμενη μέρα και όσο κι αν εκφράζουν και την όποια κριτική και απογοήτευση κάποιες φορές, ένας είναι ο κοινός τόπος. Να μην μείνουν μόνοι και αβοήθητοι σε μια ενδεχόμενη και απευκταία ανατροπή ισορροπιών».

«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά, οι Έλληνες και αξίζουμε και μπορούμε», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ θέτοντας το δίλημμα: «Σταθερότητα ή Αβεβαιότητα;».

Τέλος, εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Αγγελόπουλος κάλεσε άπαντες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις τις επόμενες μέρες «για μια μεγάλη και ηχηρή νίκη, για να φέρουμε καθεμία και καθέναν, κοντά μας, και στην κάλπη με επιχείρημα υπέρ πάντα της χώρας, της ασφάλειας, της προόδου, της Ευρώπης και της μόνης παράταξής που μπορεί να τα εκφράσει και να τα κάνει πράξη, της Νέας Δημοκρατίας».