Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, αλλά και στην ακρίβεια, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή.

«Με την τελευταία του πρωτοβουλία για την ακρίβεια και τις διαφοροποιημένες τιμές κάποιων πολυεθνικών ο πρωθυπουργός δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν. Υπάρχει μία ασσυμετρία ισχύος μεταξύ των επιχειρήσεων και ο πρωθυπουργός πήγε στην καρδιά του προβλήματος και είπε στην πρόεδρο της ΕΕ να είναι προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο. Και η απάντηση ήταν πως συμφωνεί και γι’ αυτό η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντική. Μία χώρα μόνη της δεν μπορεί να το λύσει, και να το βάλει με έναν κολοσσό. Γι΄ αυτό χρειάζεται η Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Live News.

«Η τιμή του λαδιού έχει αυξηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών, της κρίσης που έγινε στην Ισπανία. Δεν είναι ακριβότερο το λάδι της Ελλάδας. Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news και συνέκρινε ανόμοια πράγματα. Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα αλλά δίνουμε μάχη και προσπαθούμε με μέτρα» εξήγησε.

Αναφερθείς στην αντιμετώπιση της ακρίβειας από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σκέρστος τόνισε: «Επιτέλους είδαμε ένα σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση και μπορέσαμε να το κοστολογήσουμε επίσημα και ο λογαριασμός γράφει 45,7 δισ. ευρώ στην τετραετία. Αυτό είναι μία συνταγή που μας ρίχνει ξανά στα μνημόνια. Το μέτρο για το ΦΠΑ όπου εφαρμόστηκε, δεν απέδωσε. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας υπεύθυνος και πραγματιστής πολιτικός και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να δώσει τη στηρίξει όπου πρέπει αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε στα ζάρια την τύχη της χώρας. Όλος ο κόσμος μιλά για το μικρό ελληνικό θαύμα, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στον πληθωρισμό των τροφίμων είμαστε σε στάδιο αποκλιμάκωσης».