Ακάθεκτος συνεχίζει τις εξορμήσεις και τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 20:00 καλεί τους ψηφοφόρους του να δώσουν το παρών στην αίθουσα εκδηλώσεων Ble Pavillon στην παραλία του Αλίμου (λεωφόρος Ποσειδώνος 70) όπου θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πολύπειρος πολιτικός ζητά από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν θετικά και όχι τιμωρητικά στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Αν επιλέξουν όμως το δεύτερο «θα πρέπει να ξέρουν, ειδικά οι αγρότες, ότι τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν τις μπλόκαρε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που είναι το ισχυρότερο κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης με τις συμπράξεις τους» όπως τονίζει.

Κάνοντας έναν απολογισμό της έως τώρα θητείας του σημειώνει ότι πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες, έπειτα από µια µακρόχρονη πορεία στην εθνική πολιτική σκηνή, «δεν µπορούσα να φανταστώ τους κραδασµούς που θα υφίστατο το ευρωπαϊκό οικοδόµηµα από τις πρωτοφανείς κρίσεις που συνέβησαν.

Ήταν πραγµατικά µια θητεία δύσκολη, απαιτητική, αλλά ενδιαφέρουσα. Το Brexit, η πανδηµία, ο πόλεµος στην Ουκρανία, η κρίση στη Μέση Ανατολή, η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, το Μεταναστευτικό ήταν ζητήµατα που δοκίµασαν τις αντοχές ακόµη και τη συνοχή της Ένωσης. Όμως, επιχειρώντας έναν ψύχραιµο απολογισµό, πέραν των καθυστερήσεων, των αγκυλώσεων και της γραφειοκρατίας, θεωρώ ότι το πρόσηµο είναι γενικά θετικό, καθώς διαχειριστήκαµε όλα αυτά τα θέµατα θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών».