Επίσκεψη-αστραπή στο Σίδνεϊ και στην Καμπέρα, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, καθ’ οδόν προς τη Νέα Ζηλανδία, για τους αγώνες στίβου ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Έλληνας υφυπουργός, συνοδεύει 20μελή ομάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες, που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου, που γίνεται στη Νέα Ζηλανδία.

Την Τρίτη, στο Σίδνεϊ, ο κ. Αηδόνης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό, ενώ την Τετάρτη επισκέφθηκε την Καμπέρα, πριν αναχωρήσει για τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ. Αηδόνης πιστεύει ότι η Αυστραλία είναι πρωτοπόρα σε προγράμματα αθλητισμού και υγιεινής διατροφής και στις επαφές του με τους Αυστραλούς αρμοδίους, ζήτησε να ενημερωθεί για προγράμματα, τα οποία ενδέχεται να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

Σε συνάντησή του με τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, στο Σίδνεϊ, ο κ. Αηδόνης εξήγησε, ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου στοχεύει την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προβλημάτων υγείας που προκαλεί, δεδομένου ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι είναι οι πλέον παχύσαρκοι πολίτες της ενωμένης Ευρώπης».

Κατά τον κ. Αηδόνη το σύνθημα της εκστρατείας της ελληνικής κυβέρνησης κατά της παχυσαρκίας είναι: «Όπου ανοίγει ένα γυμναστήριο κλείνει ένα νοσοκομείο».