Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει αντιπροσωπεία από την Τουρκία, ώστε να συναντήσει εκείνη από την Ελλάδα και να αναλύσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της καλής σχέσεις των δύο κρατών.

Οι επαφές θα γίνουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως.

Επίσης, θα μετέχουν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο λοιπόν της δημιουργίας καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast και η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας. Θα πρόκειται για αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών ομάδων Ενόπλων Δυνάμεων που διαθέτει η κάθε χώρα και ενδεχομένως να διεξαχθούν δύο παιχνίδια, ένα σε κάθε κράτος. Ήταν κάτι που όπως μαθαίνουμε συζητούνταν εδώ και καιρό και ενδεχομένως ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί. Άλλωστε αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται και ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών στρατιωτικών μονάδων, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη ο Έλληνας Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Καβύλη Έβρου επισκέφθηκε την τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη.

Ανταποδίδοντας, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κεσσάνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στις Φέρες του Έβρου.