Προβληματισμός στην Αθήνα από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup. Αν και τίποτα δεν αποκλείστηκε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι οι όποιες λύσεις αργούν απελπιστικά ενώ οι αγορές τρέχουν με ταχύτητα φωτός.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η συμπεριφορά των αγορών, η μη λύση ανατρέπει και τους εκλογικούς σχεδιασμούς.Μια θετική εξέλιξη με ένα πακέτο λύσεων που θα ελαφρύνει αν μη τι άλλο το βάρος του ΔΝΤ θεωρείται η βάση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Χθες επαναβεβαιώθηκε επί της αρχής η συμφωνία των κρατών μελών για για επιμήκυνση των δανείων προς την Ελλάδα ώστε ο χρόνος αποπληρωμής να είναι ίδιος με αυτόν της Ιρλανδίας αλλά οι όποιες αποφάσεις παραπέμπονται στις ευρωπαϊκές καλένδες. Γενικά συζητήθηκε και το θέμα του επιτοκίου αλλά και σε αυτό όμως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των εταίρων.Για όση σημασία και βαρύτητα έχει ο Ζαν Κλόντ Γιούγκερ  απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας αρνούμενος να απαντήσει στα περί αναδιάρθρωση του χρέους