Δεν θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε, καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας, καθώς θεωρεί πως «δεν θα συμβάλει σε τίποτα, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε: «Ποια είναι η δυσπιστία; Είναι η δυσπιστία κατά της κυβερνήσεως, δηλαδή να αρθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η οποία έχει νωπή εντολή για ένα ζήτημα το οποίο το γε νυν έχον (σ.σ. στην παρούσα φάση) έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη για την προηγούμενη τετραετία της τωρινής κυβερνήσεως; Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα θεσμικόν παράδοξο και νομίζω ότι δεν θα παράξει κανένα απολύτως αποτέλεσμα».

Ο κ. Κατσιβαρδάς είπε επίσης πως στον αντίποδα, «είναι μια παρελκυστική πρακτική η οποία κατατείνει στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο εκλογικό Σώμα, προκειμένου, ουσιαστικά, να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους του δημοσίου λόγου σε φύρδην μίγδην ζητήματα, δηλαδή ζητήματα ασύνδετα και ετερόκλητα, αναιτιώδη με το κεντρικό αυτό ζήτημα, επαναλαμβάνω, τη στιγμή την οποία η ανεξάρτητα λειτουργικά δικαιοσύνη και όλοι συντασσόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, έχει αναλάβει και από την οποία προσδοκούμε να χυθεί άπλετο φως».