Συμπληρώνεται σταδιακά από το κυβερνητικό επιτελείο το πρόγραμμα των περιοδειών του πρωθυπουργού για το προσεχές διάστημα μέχρι την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται μεγάλες πόλεις αλλά και να συναντά ομογενείς εκτός συνόρων για να αναδείξει την κρισιμότητα των ευρωεκλογών και σε εθνικό επίπεδο, καθώς οι πολίτες με την ψήφο τους έχουν τη δύναμη να αναδείξουν ικανούς εκπροσώπους μας στην ευρωβουλή που θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια. Και μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, ωστόσο οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρούν να ξορκίσουν το φάντασμα του εφησυχασμού και να κινητοποιήσουν δυνάμεις, οι οποίες θα αντιστρέψουν την αποσυσπείρωση και θα ενεργοποιήσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι εμφανίζουν είτε σημάδια κόπωσης είτε επιλέγουν την ψήφο αντίδρασης.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της GPO για το STAR αποτυπώθηκε ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του δεύτερου κόμματος το οποίο για πρώτη φορά εδώ και καιρό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11,7% με το ΠΑΣΟΚ να είναι σε απόσταση αναπνοής στο 11,4% ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στην 4η θέση με 7,8%.

Η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5% , Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες – Α. Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραγωγή έργου ως αντίδοτο στην τοξικότητα

Ενδιαφέρον στοιχείο από το γκάλοπ το οποίο αναλύουν οι επιτελείς της κυβέρνησης είναι ότι στα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα. Και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι προς την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι σε ανέξοδες πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο της τοξικότητας.

Οι τρεις κυβερνητικές προτεραιότητες

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υγεία, ασφάλεια και ανάσχεση της ακρίβειας είναι οι τρεις τομείς που χρειάζονται διαρκείς παρεμβάσεις. Ειδικά στο τελευταίο, τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί αρχίζουν να αποδίδουν σύμφωνα με τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στις 11:30 αναμένεται νέο ραντεβού του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας – εκκρεμότητα της προηγούμενης εβδομάδας- προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα επιμέρους θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Παράλληλα, η δημόσια υγεία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της ΝΔ που έχει μπει σε τροχιά αλλαγών. Το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων είναι στην αρχή του και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται για την πορεία του όπως και για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που γίνονται για την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Και ο ίδιος με κινήσεις που αποφασίζονται σε καθημερινή βάση θα δώσει έμφαση σε όσα υλοποιούνται στον ευαίσθητο αυτό τομέα που αφορά όλους τους πολίτες.