Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου οι βουλευτές του κόμματος ενημερώνονταν από επιστήμονες σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντήθηκαν ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όμως τα αίματα άναψαν με εκείνη του βουλευτή του κόμματος Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, ανέφερε πως «Δεν είναι αρκετές οι έρευνες που αφορούν στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών».

Η φράση του βουλευτή Ξάνθης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία τόνισε ότι «αυτό δεν είναι σεβασμός στην επιστήμη».

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος παρενέβη καλώντας τη Νάντια Γιαννακοπούλου να περιμένει για να ολοκληρωθεί η συζήτηση και εκείνη απάντησε με ένταση «Δεν είσαι δάσκαλός μου. Δεν θα μου πεις τι θα κάνω».

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, άφησε αιχμές κατά βουλευτών του κόμματός της λέγοντας πως «κάποιοι παρασύρονται από μητροπολίτες» και τονίζοντας πως «είναι αδιανόητο άνθρωποι που έχουν θέσεις να μην στηρίζουν το νομοσχέδιο και να βγαίνουμε μπροστά εμείς».

Παράλληλα απευθυνόμενη στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι τοποθετήθηκε πριν από εκείνον γιατί «γνωρίζω τη γραμμή του κόμματος».