Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μίλησε σε κομματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βέροια και, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως: Στους αγρότες, κατά το κοινώς λεγόμενο «τον ήπιαμε».

Σε χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας της είπε, σύμφωνα με το verianet: Είναι η μόνη διάσπαση που είναι τελείως αντιδεοντολογική και δεν έχει κανένα υπόβαθρο πολιτικό. Τούτοι… Αυτοί… ήταν ηγετική ομάδα.. Αφού δεν έχουμε εμείς το κόμμα, να καεί το κόμμα, δεν θέλουμε να υπηρετούμε τη συλλογική απόφαση…

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να σηκώσει ανάστημα απέναντι στα ολιγοπώλεια… απέναντι στο σύστημα, του οποίου κύριος εκπρόσωπός του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος μπορεί να υψώσει ανάστημα απέναντι στο σύστημα; Το ΠΑΣΟΚ διά των υποκλοπών; Το ΚΚΕ που είναι δεκανίκι τους; Εγώ τους είπα «δεκανίκι» στην Εξεταστική Επιτροπή…

Το πρόβλημά μας ήταν η εσωστρέφεια και η πολυγλωσσία. Αυτό «μας έφαγε». Η παρέμβαση Κατρούγκαλου, ο Φίλης που έλεγε να πάμε να γκρεμίσουμε το τείχος… ο σύντροφος ο Τσακαλώτος που ζητούσε να βάλουμε τοπικά νομίσματα και «Δήμητρες»… Όλα αυτά την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές…

Το κρίσιμο 6μηνο του 2015 με κλειστές τις τράπεζες και έπιασε η προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη ότι ο μόνος παράγοντας σταθερότητας στη χώρα είναι η Ν. Δημοκρατία.

Θυμόσαστε τι είπε αυτή η συντρόφισσα που έχει αποχωρήσει… «Να μην αδικούμε τα κανάλια για να μην μας αδικούν»… Καλή της ώρα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με όρους παραλυτικών ισορροπιών. Το ποιοι θα στελεχώσουν τα αντίστοιχα όργανα δεν γινόταν με αξιοκρατικούς όρους, αλλά με όρους παραλυτικής ισορροπίας. Τρεις ήταν οι δομημένες φράξιες και στελεχώνονταν τα αντίστοιχα όργανα ανάλογα με τη διάρθρωσή τους.

Πρώτα θα έπρεπε να προηγηθεί μια σοβαρή συζήτηση για τα αίτια της ήττας και στη συνέχεια να πάμε στην εκλογή προέδρου. Αυτοί που στη συνέχεια αποχώρησαν θέλανε να κάνουμε εσωκομματικές διαδικασίες τον Ιούλιο, τότε που οι δημοσκοπήσεις έδιναν στην τέως συντρόφισσα 65%.

Δεν είμαι κατά των τάσεων ή των ρευμάτων, αλλά όχι κόμματα μέσα στα κόμματα.

Αυτή η διάρθρωση δεν ήταν μόνο σε επίπεδο στελεχών. Ήταν πυραμιδοειδής. Πήγαινε μέχρι τη βάση… Η φράξια ήταν διαρθρωμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Η «ζουζουρνά» απλή αναλογική και η συμπαράταξη με τα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Αυτοί μας γυρνούσαν την πλάτη κι εμείς τους λέγαμε τώρα που είμαστε πρώτη δύναμη θα έρθετε μαζί μας. Ούτε ήρθαν μαζί μας, ούτε ήμασταν το ισχυρό κόμμα, όπως αποδείχτηκε, που θα μπορούσαμε να σύρουμε τις εξελίξεις.

Στους αγρότες, κατά το κοινώς λεγόμενο «τον ήπιαμε».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 09:16 στο παρακάτω βίντεο…

Σε μια διαδικασία 100 ανθρώπων, με μια κοινωνία που στο 80% ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, όταν έχουμε μόνο 3 αγρότες, σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε καλά… Όμως πέστε μου τι έκανε για τους αγρότες η Ν. Δημοκρατία για να δικαιούται να παίρνει το 80% του αγροτικού πληθυσμού.