«Τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού. Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια, για να πείσει για την αξία που έχει για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους, για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας. Διαγράφουμε με νομοθετική ρύθμιση τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που δεν είχαν εμβολιαστεί στην περίοδο της πανδημίας. Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι», σημείωσε ο υπουργός.

«Η Covid 19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε. Ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους», είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

«Το υπουργείο Υγείας θα κάνει μεγάλη καμπάνια, για να πείσουμε και τον πλέον δύσπιστο να κάνει το εμβόλιο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την αναπληρώτρια Υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, καθηγητή Χρήστο Χριστοδούλου και την Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ.