«Όποιος λέει ότι συζητείται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, λέμε ευθέως όχι δεν συζητείται συνεκμετάλλευση» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, στο ΣΚΑΪ. Για τα πλουτοπαραγωγικά κοιτάσματα του Αιγαίου είπε: «Κάποιοι δημιουργούν την εντύπωση ότι η Ελλάδα σε μια νύχτα έγινε Κατάρ, να μη δίνουμε ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό τέτοιες στιγμές. Ό,τι είναι να αξιοποιηθεί θα αξιοποιηθεί».

Όσο για τις δηλώσεις των άλλων κομμάτων  για το θέμα της επίσκεψης στο Ερζερούμ σημείωσε πως «τα εθνικά θέματα είναι “Άγια θέματα”, δε χωράνε λαϊκισμούς».

Αφού διευκρίνισε πως είναι αυτονόητο πως θα συζητήσουν και μόνοι τους οι δύο πρωθυπουργοί, αναφέρθηκε στο Κυπριακό και υφαλοκρηπίδα. «Γίνονται διερευνητικές επαφές σε υπηρεσιακό επίπεδο για την υφαλοκρηπίδα, ως ΠΑΣΟΚ ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία, η προηγούμενη κυβέρνηση συνέχισε χωρίς ιδιαίτερη θέρμη, και ο πρωθυπουργός είπε αυτή τη διαδικασία πρέπει να την εντατικοποιήσουμε». Για το Κυπριακό διευκρίνισε «ότι το πλαίσιο της λύσης για εμάς είναι σαφές: Βασίζεται στο σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».