Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και γιατρού Νικήτα Κακλαμάνη για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στον Ρέντη.

Όπως τονίζουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους, ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στον ασθενή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, υποστήριξε πως θα ήταν ιδανικό να έχανε τη ζωή του και ως επιχείρημα για αυτό χρησιμοποίησε το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί Κέντρα Αποκατάστασης και έχει «δει παρόμοια περιστατικά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Αναφερόμενος σε ασθενή που νοσηλεύεται ως βαρέως πάσχων σε ΜΕΘ, υποστήριξε πως θα ήταν ιδανικό να έχανε τη ζωή του και ως επιχείρημα για αυτό χρησιμοποίησε το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί Κέντρα Αποκατάστασης και έχει «δει παρόμοια περιστατικά». Επίσης, αναφέρθηκε σε «κανονικούς ανθρώπους», διαχωρίζοντάς τους προφανώς από τα άτομα με αναπηρία. Άραγε, παρότι γιατρός ο ίδιος, αγνοεί ότι σε Κέντρα Αποκατάστασης νοσηλεύονται μόνο ασθενείς που επικοινωνούν με το περιβάλλον και έχουν σημαντικό προσδόκιμο αποκατάστασης;

Πώς απαξιώνει τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στις δομές αποκατάστασης; Και το κυριότερο, με τι πρόσωπο απευθύνεται στους ασθενείς – μαχητές και τις οικογένειές τους που βρίσκοντα διαρκώς στο πλευρό τους; Απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα τις προκλητικές δηλώσεις.

Οι δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη: